8 de març, la vaga de totes

 

El 8 de març es celebra la Diada Internacional de les dones treballadores, una jornada que expressa la lluita de milions de dones que no tenen res més que el seu treball com a forma de vida. De Chicago a Petrograd, passant per la lluita de les obreres de la indústria tèxtil, de les sufragistes, de les treballadores domèstiques i del conjunt de dones treballadores, que històricament han mantingut viva la flama de la dignitat, contra l’explotació capitalista, patriarcal i racista, que ens nega el dret a una vida digna i a una sobirania plena com a dones, tant als Països Catalans com arreu del món.

Per tot això, la CUP es suma a la vaga feminista i sortirem al carrer per exigir allò que com a dones treballadores ens pertoca:

Per la derogació de la reforma laboral de 2012.

Per la persecució de l’escletxa salarial d’avui i la de demà (pensions i prestació d’atur).

Per la recuperació i extensió dels serveis públics relacionats amb la sanitat, serveis socials i atenció a les dones i atenció de la infància: des d’escoles bressols i hospitals, fins als serveis de dependència. Perquè les seves treballadores tinguin unes condicions dignes, perquè puguin cobrir les necessitats col·lectives dignament i no siguin un pou de precarietat i l’excusa per exigir la nostra doble explotació a la llar.

Per acabar amb la segregació laboral de les persones trans.

Contra el copagament en cap servei públic, des de medicaments fins al transport públic.

Per combatre l’assetjament a la feina, ja que l’àmbit laboral és un espai més on rebem violència masclista i, sota la coacció de no perdre la feina, ens veiem més desprotegides per tal de defensar-nos-en.

És per tots aquests motius que des de la CUP Sant Joan-Palamós hem realitzat una exposició que es podrà veure en diferents espais de la nostra vila al llarg de tota la setmana. Qui desitgi vèure-la sencera, podrà fer-ho buscant les cartelleres que hem instal.lat a prop o davant de: a l'Institut, la Biblioteca, pavelló del Tenis, la Plaça Mossèn Gummersind de Sant Joan, la Nau de 50 metres, mercat municipal, Correus, Plaça dels Arbres, Plaça del Forn, al CAP i a la piscina mancomunada Mes Gavarres.

Aquesta exposició no és tancada. Està oberta a noves propostes que els veïns i veïnes de Sant Joan i Palamós ens facin arribar. Agraïrem especialment les suggerències de dones palamosines que han contribuït i contribueixen a la vida social, cultural i política de la nostra vila. Podeu fer-nos arribar les aportacions (nom i telèfon de contacte -si s'escau- a cuppalamos@gmail.com o bé a qualsevol membre de l'assemblea local de la CUP.

També, amb l'excusa del 8 de març hem fet un vídeo que complementa l'exposició que circularà per les xarxes socials i que es pot visualitzar en la nostra web http://palamos.cup.cat

Finalment, fem una crida a la participació dels actes que es duran a terme a la nostra comarca al llarg de la jornada de vaga, i en especial, a les xerrades i tallers organitzats pel Grup Feminista de Palamós i l'ecocafè Cactus.

LA CUP SANT JOAN-PALAMÓS AMB LA VAGA FEMINISTA