LA CUP DECLINA COBRAR PEL PLE EXTRAORDINARI D’AGOST

 

L’equip de govern ha convocat per avui divendres 31 d’agost un ple extraordinari per abordar tres punts a l’ordre del dia que costarà més de 4.000 euros.

La Candidatura d’Unitat Popular Sant Joan-Palamós denuncia un cop més que es convoquin plens extraordinaris el mes d’agost per abordar temes no urgents. I és que cada vegada que l’oposició és convocada per un ple extraordinari, tingui la durada que tingui, cada regidor cobra 523,02 euros.

És per aquest motiu que la CUP ha declinat cobrar aquests diners i que convida als altres regidors fer el mateix. Segons el regidor Joan Bohigas, “sabem que la CUP és l’únic partit del consistori que entén la política com una forma més d’activisme i no com una manera de viure. Per una vegada, convidem als regidors i regidores de l’oposició a no acceptar els diners d’aquest ple extraordinari”. Tal i com consta en el codi ètic de la CUP, el regidor no cobra cap remuneració per la seva tasca a l’Ajuntament. Cal recordar que aquesta organització política ja va demanar en el primer ple d’aquesta legislatura la reducció a la meitat de les percepcions econòmiques dels polítics locals (tant les que es cobren per assistència al ple com a les comissions informatives), petició que va ser rebutjada per tots els regidors de tots els partits polítics representats a l’Ajuntament de Palamós.

Per l’esquerra independentista, que es celebri un ple extraordinari i això impliqui més de 4.000 euros pels palamosins i palamosines és vergonyant. Amb aquests diners (i segons publicava el mateix Ajuntament en els pressupostos participats de l’any passat) es podria pagar l’accés pels cotxets a la plaça Mossèn Gummersind i posar dues porteries de futbol, o bé aparcaments de bicicleta, així com posar cartelleres per tot el poble per a les entitats i associacions de Sant Joan i Palamós o altres despeses de caràcter social que no es proposaven en el procés de participació i que pels cupaires serien tan o més necessàries.

És per aquest motiu que la CUP Sant Joan-Palamós critica la professionalització de la política i insisteix en la necessària i urgent alternativa política que prioritzi polítiques reals pel poble i s’allunyi de dinàmiques on el benefici econòmic personal sigui el leitmotiv.

 

CUP SANT JOAN-PALAMÓS

Palamós, 30 d’agost de 2018