LA CUP FA BULLIR L'OLLA EN LA IV ESCUPDELLADA POPULAR

Avui dimecres 6 de desembre la CUP ha celebrat la quarta esCUPdellada popular amb la reivindicació de l'alliberament dels presos polítics i en la defensa de la República catalana.

L'esCUPdellada és un espai de trobada, un dinar popular obert i gratuït per a totes les persones que volen participar-hi. Enguany s'ha centrat en la presentació del projecte de la CUP per a les eleccions que “insistirem sempre que són il.legítimes i imposades però les convertirem en un revés a l'autoritatisme de l'estat espanyol i un pas ferm cap al desplegament de la República Catalana ja declarada” segons Joan Bohigas, regidor de la CUP Sant Joan-Palamós. Hi han participat un centenar de veïns i veïnes del poble.

Posteriorment a l'esCUPdellada popular s'ha fet una xerrada a càrrec d'en Dani Cornellà, número 2 en la llista de la CUP-Crida Constituent per Girona i la Sylvia Barragan, número 5.

En l'acte, s'ha recordat que “La constitució espanyola no vetlla pels interessos de la majoria sinó que és hereva del franquisme i el garant per perpetuar-lo. Ni l'hem votat la majoria de catalans ni ens representa” exposa en Dani Cornellà.

Respecte a les properes eleccions del 21D, que la CUP les considera il.legítimes i imposades, “Farem efectiva la nostra República treballant entre totes, des de pobles i ciutats, de baix a dalt” conclou la Sylvia Barragan fent referència al procés constituent que es detalla en el programa electoral de la Candidatura.

Les despeses de l'acte han estat assumides per part del sou que el regidor Joan Bohigas rep de l'ajuntament i que no cobra, cedint-lo al partit per actes i accions que decideix l'assemblea local. Segons el mateix regidor, "tornem al poble el que és del poble", l'esCUPdellada és un acte de carrer, que té com a objectiu últim el compartir un espai de trobada, i la reivindicació i la lluita per un poble més just i socialment més cohesionat i territorialment lliure.