COMUNICAT DE CONDEMNA PER L’AGRESSIÓ SEXUAL A LA FESTA MAJOR DE PALAMÓS

Les agressions sexistes i l'assetjament sexual en moments de festa i esbarjo es donen sistemàticament amb la tolerància o el silenci de bona part de la societat, ja que estan normalitzades i legitimades pel context del sistema patriarcal. 

Dins d’aquesta lògica, avui ens hem despertat coneixent la denúncia d’una agressió sexual a una menor d'edat, segons fonts de la Conselleria d’Interior. 

Tot el nostre suport a la víctima. Suport i escalf. 

Davant d'aquesta situació, les entitats sotasignants condemnem aquesta i totes les agressions i abusos sexuals. No restarem immòbils davant d'aquests fets que de nou sacsegen el nostre dia a dia i que constaten la realitat que patim les dones en l'estat hetero-patriarcal en el que vivim.

Les institucions públiques tenen l’obligació d’abordar les diverses cares de violència masclista a través de la prevenció i l’elaboració de polítiques amb perspectiva de gènere. Els Ajuntaments, com a institució més propera a la vida quotidiana dels ciutadans tenen un paper fonamental a l’hora d’actuar contra les violències que s’encarnen en tots espais de socialització, també en els espais de la festa major. Per això, la CUP Sant Joan-Palamós va presentar una moció per la creació d’un protocol contra les agressions sexistes a grans esdeveniments festius i als espais d’oci i festa que va ser aprovada pel ple. 

Des de la nostra Candidatura lamentem que la feina feta no hagi evitat una nova agressió. Ens comprometem a seguir treballant pel que considerem una prioritat. És per aquest motiu que demanarem a l’Ajuntament una revisió del compliment dels acords que es van acordar i proposarem una reunió d’urgència per a poder abordar aquest treball de revisió i millora institucional de manera conjunta.

Aprofitem per demanar als grups polítics que van votar en contra de la moció que rectifiquin el seu posicionament i es sumin a la resposta contundent contra qualsevol agresssió o abús sexual i es sumin en totes aquelles propostes per a la prevenció de la violència de gènere i combat directe al patriarcat.

I per acabar, volem donar tot el nostre suport i reconeixement a l'Assemblea Feminista de Palamós que durant totes les nits de barraques ha estat organitzant el Punt Lila on han assessorat i actuat segons cada cas. També ens sumarem a totes les seves propostes i accions per tal de treballar per l'erradicació tant de totes les actituds masclistes i homòfobes, com de qualsevol abús i agressió sexual que puguin tenir lloc al nostre municipi.


Conscients de què no és un cas aïllat, donem també tot el nostre suport a les quatre víctimes d'agressions masclistes que s’han denunciat al país durant la nit de la Revetlla de Sant Joan.

No tolerarem cap actitud masclista, homòfoba o transfòbia al nostre municipi. Festa sí, respecte també!

 

La Forja Baix Empordà i CUP Sant Joan-Palamós

 

* Link amb la Moció de la CUP  

Comunicat de condemna signat per la Forja Baix Empordà i la CUP Sant Joan-Palamós davant de l’agressió sexual que es va produir ahir, nit de la revetlla de Sant Joan a Palamós